Hem > Uncategorized > FLASKPOST FRÅN LÄSARNA: ”Det här är ingen bok”

FLASKPOST FRÅN LÄSARNA: ”Det här är ingen bok”

Inget är som flaskpost. I mitten av december hölls ett informellt vernissage för 200 vänner (skrålla ner till tidigare inlägg här på bloggen). En särskild upplaga tryckets upp och här är några glada tillrop från de första läsarna:

Vinterstormen tog de stora tallarna på Vora Mar (Foto: Jan Pagmar).

”Jag har läst och är imponerad av att du på så skickligt sätt berättar om dig själv och din omgivning och personerna i ditt liv. Dina referenser till böcker du läst gör innehållet intressant.  Jag känner igen mycket i ditt liv. Vi har ju träffats en hel under ett antal år.… Lite lokalkännedom har jag också av Pollensa med omgivning. Björns målningar var fantastiska. Han skulle ju kunna fortsätta med konsten.
Din biografi är lysande, men det är inte säkert att jag förstår allt. Kanske klarnar det, när jag läst färdigt. Bra idé med dr Cervantes, som hjälper dig att reda ut ditt liv.
Gunnel

Shit, det här är ingen bok Peppe! Det vet jag, för böcker läser man på kvällen när man är trött, som avrundning av fredagskvällen, som avkoppling. Det gick inte, jag har provat. Som rysk kaviar som nattmacka. Nej! Varje litet korn kräver sin alldeles egna högtidsstund, klarvaken stund, växer sig till ett runt svallande arommoln runt, runt i munnen och jag sväljer, lätt suckande med ett leende. Vad det än är så är det underbart. Naturligtvis!
Och ändå har jag som vanligt inte begripit något.

Sidan 275 nu
Tack!
Louise

Signaturen ”Vinterbadare” känner igen sig i romanens beskrivning av stormens härjningar längs strandpromenaden Passeig Vora Mar i Port de Pollensa:
– Jag var faktiskt där det året. Det var utegångsförbud och vi hade ingen elektricitet. Jag bodde på Illa Dór som jag tror ligger nära den takterrass där berättelsen verkar vara skriven. Konstig känsla att återvända i en bok…

En av många illustrationer i boken.

Signaturen K.S skriver till författaren:
Hej Peppe

Läste ut din bok igårkväll. Jag kan nog inte ge ett objektivt omdöme…liknar inget jag läst förut.
Gillar att filosofi möter naturkunskap och fann många klurigheter att gömma i mitt hjärta. Ibland tycker jag det var för mkt naturkunskap o för många påminnelser om vad storyn handlar om när läsaren togs tillbaka till huvudspåret, mao lite för långt.
…Hoppas den oinvigde läsaren o recensenterna tar emot boken väl. Den är unik. Jag tycker Mallorca ska framgå tydligare, på omslaget för jag tror det säljer.
Lycka till!!!

Vad tycker du om ”Hur en man övervinner sin rädsla för hajar? Har du frågor, kommentarer eller tips om vad som hände sen? Skriv till flytande.se@gmail.com eller använd kommentarsfältet här på bloggen.

Annons
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: