Hem > Uncategorized > BREV FRÅN MANNEN I HAVET: ”Skyll inte på mig”

BREV FRÅN MANNEN I HAVET: ”Skyll inte på mig”

Mannen i havet? Senast siktad utanför Gibraltar.

Ett märkligt bud når mig från den nordeuropeiska tundran. Det sägs att det kommit ut en bok om en man som flyter omkring i ett hav. Om det är sant att den mannen är jag, så bör allt ansvar läggas på berättaren och förläggaren. De har utan att fråga mig tagit sig friheten att offentliggöra innehåll i de samtal som fördes under mycket speciella förutsättningar på en terapiklinik i Palma de Mallorca.
Att någon lyckats tränga igenom de snåriga anteckningar som doktor Cervantes och jag förde under några dagar eller veckor är i sig ett mysterium. Jag har förståelse för att det hela kan verka förvirrande på nyktra läsare. Det mesta sa jag bara för att hålla Cervantes på gott humör, stackarn hade problem med själv.

Somliga av er undrar kanske hur historien egentligen slutade. Jag kan säga så mycket att jag befinner jag mig under omständigheterna väl, om än inte torrskodd.
Däremot hade jag uppenbarligen fel på en väsentlig punkt. En tidig morgon berättade jag för Onsdag att ytströmmarna från Atlanten in i Medelhavet håller en medel-hastighet på tre knop ­– vilket garanterat skulle hindra oss från att flyta ut genom Gibraltar sund (sid 107). Det visade sig att naturkrafterna verkade på ett lite mer komplicerat sätt.

M.i.H

Annons
  1. nirvana
    januari 29, 2011 kl. 11:02 f m

    jag känner igen honom. mannen i havet gled nyss förbi mig på stureplan. utan badbyxor!

  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: