Hem > Uncategorized > BREV TILL FÖRLÄGGAREN: ”den bästa av världar”

BREV TILL FÖRLÄGGAREN: ”den bästa av världar”


Thomas Kanger målar också. Men den gröna är min (fotogrtafen ligger i ateljésoffan och läser Candide).

Hej, min förläggare. Vet att du åker omkring i landet och säljer böcker. För egen del odlar jag min trädgård. Kanske inte i Voltaires anda (”Man ska odla sin trädgård”), men möjligen i hans pikareskhjälte Candides mer tillbakalutade mening – ”Det är väl talat…men låt oss nu odla vår trädgård”.

Vernissage på Ingo Stckhlm.

Vad gäller vår gemensamma pikaresk så har jag sen sist fått ett tackmejl från Peter Cottino, intendent hos Munthes San Michele på Capri. Peter har förlåtit mig att jag lånat hans namn till amerikanen, hajexperten och den möjlige CIA-agenten Peter ”Pete” Cottino i boken (se sid 357).
Jag har även skickat en bok till Jan Winblad von Walter på Mallorca, som förklarat sig villig att hjälpa oss att ordna vårt spanska boksläpp på den gröna ön efter sommaren.

I  övrigt skriver jag på. Du hittar mig allt oftare i ateljén. Thomas Kanger kom förbi härom dan. Hans nya spänningsroman ”Drakens år” ligger ute på bokdiskarna just nu. Han får fin kritik och kopplar av med att måla igen (bildbevis!)
Apropå att måla. I veckan pratade jag om ”Om hur en man övervinner sin rädsla för hajar” på reklambyrån Ingo (f.d Grey + Ogilvy), där jag ställer ut ett 20-tal målningar hämtade ur mannen i havets mentala minneskort.
Voltaire har fel – jag lever i den bästa av världar!

PS. Tack i efterskott för lunchen med nye författarkamraten Richard Nilsson från Ljungskile – vilken fasansfullt spännande roman han skrivit!
Synd att du inte fick chansen att förlägga ”Johan & Louise”. Tyvärr har du även missat en annan författare jag är grymt avundsjuk på: Gunnar Brulin, journalist på Mål & Medel, presenterade igår kväll sin nya roman ”Depån” på Aguéli café, nära min ateljé vid Hornsgatspuckeln.

Även han har valt att ge ut sin bok på eget förlag, väsentligen distribuerad via egna nätverk (Köp den här!). Kanske en trend nu när den gamla bokbranschen/handeln tycks gå på knäna?

Rötjutet på Aguéli var sådär, men musiken var bra och Gunnars roman är mycket, mycket bra. Den ingår i en trilogi och om den första boken skrev Erik Löfvendahl i Svenska Dagbladet: ”En vacker, bitvis rå och fullkomligt oförutsägbar bok som trotsar alla genrer förutom essän..”.
För egen del tyckte jag att detta är modern arbetarlitteratur när den är som bäst. Lägg namnet på minnet och glöm inte var du läste det först!

Nu ska jag återvända till Mr Parker Pynes bortglömda äventyr (mer om det en annan gång).

Din

_________________________________________________________

Saknar du ett eget ex av ”Hur en man övervinner sin rädsla för hajar”? Beställ ett signerat exemplar här. Eller köp den i din lokala bokhandel.

Annons
  1. Kjell Åke Hansson
    oktober 31, 2011 kl. 9:23 f m

    Vad hände sen? Det har jag väntat på att få veta i ett halvår nu…

    KÅH

  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: